Feyenoord Vrouwen zet ongeslagen reeks voort en wint ook van Telstar

Feyenoord juicht na een goal tegen Telstar
Feyenoord juicht na een goal tegen Telstar Foto: © Pro Shots

Feyenoord Vrouwen heeft zaterdag de goede vorm voort weten te zetten tegen Telstar Vrouwen. Op Varkenoord won de ploeg van coach Jessica Torny met 3-0 van de Witte Leeuwinnen.

Feyenoord Vrouwen kon zaterdag weer beschikken over Jacintha Weimar. De doelvrouw is weer fit na een bovenbeenblessure en hield dus de nul. De thuisploeg kreeg al na tien minuten een grote kans. Sanne Koopman kon alleen op keepster Kelly Steen af, maar zij had een goede save in huis.

Toko Koga was vervolgens ook nog dichtbij, waarna vlak voor rust alsnog de 1-0 viel. Ella Van Kerkhoven werd onderuit gehaald, waardoor de bal op de stip ging. Esmee de Graaf schoot snoeihard binnen. Direct na de rust leek Feyenoord Vrouwen de marge te verdubbelen, maar de goal van Celainy Obispo werd afgekeurd wegens buitenspel.

Telstar Vrouwen liet zich af en toe ook zien. Zo werd de ploeg gevaarlijk middels een vrije trap, maar daar had Weimar een antwoord op. De tweede Feyenoord Vrouwen-goal viel twintig minuten voor tijd. Emma Pijnenburg scoorde op zeer fraaie wijze haar eerste treffer namens de Rotterdamse club.

Daardoor kwam de zege van Feyenoord Vrouwen niet meer in gevaar. In de blessuretijd viel ook nog de 3-0. Er werd wederom een penalty gegeven en Zoï van de Ven maakte geen fout vanaf elf meter. De thuisploeg sloot de wedstrijd wel af met tien speelsters. Van Kerkhoven blokkeerde een vrije trap van Steen en kreeg daarvoor haar tweede gele kaart. De Belgische spits kon vijf minuten voor tijd gaan douchen.

Scoreverloop:
45+' 1-0 Esmee de Graaf (p.)
71' 2-0 Emma Pijnenburg
90+' 3-0 Zoï van de Ven (p.)

Lees meer:
0 reacties