Feyenoord Vrouwen verliest nipt in seizoensafsluiter in De Kuip

Emma Pijnenburg in het shirt van Feyenoord
Emma Pijnenburg in het shirt van Feyenoord Foto: © BSR Agency

Feyenoord Vrouwen heeft het seizoen afgesloten met een nipte nederlaag. In De Kuip bleek FC Utrecht Vrouwen met 2-1 te sterk.

In Rotterdam trof Esmee de Graaf na een halfuur spelen de lat. Niet veel later lag de goal aan de andere kant in het net. Sophie Cobussen profiteerde van een fout achterin bij Feyenoord Vrouwen en opende de score. Vlak voor rust viel de 1-1. Wie anders dan Ella Van Kerkhoven tekende voor de gelijkmaker.

De drie punten gingen uiteindelijk alsnog naar FC Utrecht Vrouwen. Eshly Bakker slalomde om de Feyenoord Vrouwen-defensie heen en schoot raak. Daar bleef het uiteindelijk bij in De Kuip. De club uit de Domstad eindigt als zevende in de Azerion Vrouwen Eredivisie, Feyenoord Vrouwen moet het met de achtste plaats doen.

Scoreverloop:
33' 0-1 Sophie Cobussen
39' 1-1 Ella Van Kerkhoven
63' 1-2 Eshly Bakker

Opstelling Feyenoord Vrouwen: Weimar, Pijnenburg (62' Van Bentem), Verspaget, Obispo, Brandau, Van de Lavoir (70' Van der Sluijs), Koga, Folkertsma, De Graaf (85' Lont), Koopman (85' Van de Ven), Van Kerkhoven

Opstelling FC Utrecht Vrouwen: Copier, Visscher (62' Piqué), Op den Kelder, Van der Zanden, Paliama, De Jong (79' Groenendijk), Munsterman (90+' Van Straten), Van Schoonhoven, Bakker (90+' Roosjen), De Keijzer, Cobussen (79' Kruize)

Lees meer:
0 reacties