SAMENVATTING | Feyenoord Vrouwen stunt en verslaat FC Twente

Feyenoord Vrouwen heeft donderdagavond voor een enorme stunt gezorgd. De Rotterdamse ploeg wist in de kwartfinale van het toernooi om de TOTO KNVB Beker met 3-0 te winnen van regerend bekerwinnaar FC Twente Vrouwen.

Op Varkenoord leek FC Twente Vrouwen de favoriet, aangezien het verschil op de ranglijst tussen beide ploegen maar liefst 31 punten is. Feyenoord Vrouwen trok zich daar echter niks van aan en na acht minuten spelen kwam de ploeg van coach Jessica Torny op voorsprong. Sanne Koopman schoot raak na een foutje bij FC Twente Vrouwen.

FC Twente Vrouwen kreeg daarna kansen, onder meer via Lieske Carleer. De verdedigster kopte over. Tien minuten voor rust viel ook de 2-0. Op aangeven van Esmee de Graaf kopte Ella Van Kerkhoven binnen. Na de pauze was Liz Rijsbergen dichtbij de aansluitingstreffer, maar de goal werd gemaakt aan de andere kant.

Romée van de Lavoir brak uit en schoot de bal in de verre hoek achter keepster Daniëlle de Jong. FC Twente Vrouwen zette in de slotfase niet echt meer aan in de jacht op een doelpunt, waardoor het bij 3-0 bleef. Zodoende meldt Feyenoord Vrouwen zich in de halve finales en kan FC Twente Vrouwen de KNVB Beker niet prolongeren.

Scoreverloop:
8' 1-0
Sanne Koopman
33' 2-0 Ella Van Kerkhoven
56' 3-0 Romée van de Lavoir

Lees meer:
0 reacties