Feyenoord Vrouwen strikt Belgische aanvalster (22): "Talentvol"

Esther Buabadi
Esther Buabadi Foto: © BSR Agency

Feyenoord Vrouwen heeft zaken gedaan met RSC Anderlecht. De Rotterdammers nemen Esther Buabadi over van de landskampioen van België. Buabadi heeft bij Feyenoord Vrouwen een contract tot medio 2026 getekend, zo meldt de club vrijdag.

De 22-jarige Buabadi speelde in België onder meer voor Zulte Waregem, Club Brugge en RSC Anderlecht. Daarnaast was ze in de jeugdopleiding van het Franse LOSC Lille actief. Nu kiest de Belgische jeugdinternational dus voor Feyenoord Vrouwen. "Esther is in onze ogen een talentvolle speelster die met haar snelheid en individuele actie een toegevoegde waarde voor het team is", zegt Manon Melis.

"Bovendien beschikt ze al over de nodige nationale en internationale ervaring", weet de coördinator vrouwenvoetbal van de ploeg uit Rotterdam. Ook Buabadi laat van zich horen: "Ik ben blij dat ik nu officieel speelster van Feyenoord Vrouwen 1 ben. Dat ik met Ella Van Kerkhoven en Jarne Teulings twee landgenoten bij de club tref maakt de stap natuurlijk nog makkelijker. Ik hoop mijn steentje bij te kunnen dragen aan een goed seizoen waarin we er alles aan gaan doen om de doelstellingen te behalen."

Lees meer:
0 reacties