Feyenoord Vrouwen opnieuw onderuit, Van de Westeringh geblesseerd

Kirsten van de Westeringh (Feyenoord) in actie tegen Fortuna Sittard
Kirsten van de Westeringh (Feyenoord) in actie tegen Fortuna Sittard Foto: © Pro Shots

Feyenoord Vrouwen heeft ook in de tweede wedstrijd in de Azerion Vrouwen Eredivisie niet weten te winnen. De ploeg van coach Jessica Torny ging onderuit tegen Fortuna Sittard Vrouwen: 1-3.

Het duel op Varkenoord werd overschaduwd door een blessure van Kirsten van de Westeringh. De speelster van Feyenoord Vrouwen ging voor rust naar de kant met een op het oog zware blessure. Volgens de eerste berichten is het afwachten, maar lijkt het niet te gaan om 'het allerergste, zoals van tevoren werd gedacht'.

Van de Westeringh moest gewisseld worden bij een 1-2 stand. Feyenoord Vrouwen kwam na 23 minuten spelen op voorsprong door een fraaie poging van Esmee de Graaf. Zij verschalkte keepster Claire Dinkla. Lang duurde die voorsprong echter niet: Jarne Teulings tekende een kleine tien minuten later voor de gelijkmaker.

In de 35e minuut zorgde Charlotte Hulst voor de 1-2. Vijf minuten voor tijd zorgde captain Tessa Wullaert voor de beslissing. Op fraaie wijze scoorde de Belgische spits de derde Fortuna Vrouwen-treffer van de wedstrijd.

Scoreverloop:
24' 1-0
Esmee de Graaf
32' 1-1 Jarne Teulings
35' 1-2 Charlotte Hulst
84' 1-3 Tessa Wullaert

Opstelling Feyenoord Vrouwen: Szymczak, Kagenaar (82' Van de Lavoir), Brandau, Obispo, Verspaget, De Graaf, Van Bentem (73' Van der Sluijs), Van de Westeringh (41' Koopman), Van den Goorbergh, Van de Ven, Bennink

Opstelling Fortuna Sittard Vrouwen: Dinkla, Moorrees, Knol, Van Diemen, Antonsdóttir, Teulings (73' Delacauw), Van Heeswijk, Foederer, Tuin, Hulst (73' Davidson), Wullaert (90' Huizenga)

Lees meer:
0 reacties