Feyenoord Vrouwen in Philips Stadion onderuit tegen PSV Vrouwen

PSV juicht na een goal tegen Feyenoord
PSV juicht na een goal tegen Feyenoord Foto: © Pro Shots

Feyenoord Vrouwen is er zondagmiddag niet in geslaagd om te winnen van PSV Vrouwen. In het Philips Stadion in Eindhoven werd het 3-1.

In een goedgevuld Philips Stadion gingen beide teams in de openingsfase gelijk op. PSV Vrouwen trok het spel wat meer naar zich toe en kreeg via Chimera Ripa de eerste mogelijkheid. De aanvalster werd echter afgestopt door de Rotterdamse defensie. Een minuut later volgde de eerste doelpoging van de thuisspelende ploeg. Het schot van Senna Koeleman miste de benodigde kracht, waardoor Jacintha Weimar makkelijk redding kon brengen.

Joëlle Smits was daarna dichtbij de 1-0. Het schot van de spits ging maar net over. Niet veel later kreeg Smits, deze zomer teruggekeerd van VfL Wolfsburg, een grote kans. Haar poging miste kracht. Halverwege de eerste helft was het wel raak voor PSV Vrouwen. Smits vond Zera Hulswit, die oog-in-oog met Weimar haar eerste treffer van het seizoen maakte.

De ploeg van trainer Rick de Rooij bleef in het restant van de eerste helft de betere partij. Feyenoord Vrouwen kreeg nog wel een mogelijkheid, nadat de terugspeelbal van Kika van Es werd onderschept. De Eindhovense verdediging greep net op tijd in en zorgde zo voor een stand van 1-0 na iets meer dan 45 minuten.

Na de rust, waarin PSV afscheid nam van Sari van Veenendaal, greep Feyenoord Vrouwen het initiatief. Het team van trainer Danny Mulder zette aan en kreeg tien minuten in het tweede bedrijf een grote kans op de gelijkmaker. Ook Sanne Koopman en Maxime Bennink deden een poging, maar wisten niet te scoren. Aan de andere kant leek Smits de 2-0 te gaan maken. De spits kapte haar directe tegenstander uit, maar wist Weimar niet te passeren.

Met nog zo’n twintig minuten op de klok was het raak voor Feyenoord Vrouwen. Maxime Bennink tekende voor de gelijkmaker en dat zorgde voor een open restant van de wedstrijd. Beide ploegen gingen vol voor de winnende treffer en die kwam uiteindelijk op naam van Hulswit. De aanvalster schoot fraai binnen en tekende zo voor haar tweede doelpunt van de middag.

In de laatste minuten zorgde Inessa Kaagman voor de 3-1. De nummer tien van PSV Vrouwen wipte de bal over Weimar heen en stelde zo de zege veilig namens de Eindhovenaren.

Scoreverloop:
22' 1-0
Zera Hulswit
73' 1-1 Maxime Bennink
78' 2-1 Zera Hulswit
87' 3-1 Inessa Kaagman

Opstelling Feyenoord Vrouwen: Weimar, De Graaf, Ypema, Verspaget, Brandau, Boshuizen, Van den Goorbergh, Koopman, Van de Lavoir (87' Kagenaar), Bennink (79' Cobussen), Rijsdijk (71' Ellouzi)