Samenvatting: Feyenoord Vrouwen boekt ruime zege op PEC Zwolle

Feyenoord Vrouwen heeft zondag een ruime zege geboekt in de Azerion Vrouwen Eredivisie. De Rotterdammers wonnen met maar liefst 4-0 van PEC Zwolle Vrouwen.

Op Varkenoord kreeg PEC Zwolle Vrouwen direct goede mogelijkheden. Bo van Egmond stuitte op keepster Oliwia Szymczak en Naomi Hilhorst zag haar poging van de lijn gehaald worden. Vijf minuten later keerde Celainy Obispo het schot van Van Egmond op de doellijn. Vervolgens was het aan de andere kant raak. Romée van de Lavoir zette de 1-0 op het scorebord.

Feyenoord Vrouwen kreeg daarna wel een domper te verwerken. Aanvalster Jada Conijnenberg moest met een blessure naar de kant. PEC Zwolle Vrouwen liet zich vervolgens zien, maar Szymczak keepte een uitstekende wedstrijd. In de tweede helft nam Feyenoord Vrouwen afstand, al zag de ploeg ook Justine Brandau geblesseerd uitvallen.

Winteraanwinst Ella Van Kerkhoven maakte na iets meer dan een uur spelen de 2-0 en vijf minuten later tekende de Belgische spits ook voor haar tweede treffer. Daarmee is Van Kerkhoven van de nul af in Rotterdam. PEC Zwolle Vrouwen werd daarna nog wel gevaarlijk, zo trof Sterre Kroezen de lat uit een vrije trap. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd viel nog de 4-0. Esmee de Graaf tikte binnen en daardoor won Feyenoord Vrouwen met ruime cijfers.

Scoreverloop:
10' 1-0
Romée van de Lavoir
66' 2-0 Ella Van Kerkhoven
71' 3-0 Ella Van Kerkhoven
89' 4-0 Esmee de Graaf

Opstelling Feyenoord Vrouwen: Szymczak, Pijnenburg (74' Van Bentem), Verspaget, Obispo, Brandau (54' Van Kerkhoven), Henry (46' De Graaf), Koga, Folkertsma, Van de Lavoir (74' Van de Ven), Conijnenberg (19' Van der Sluijs), Koopman

Opstelling PEC Zwolle Vrouwen: Tijink, Dijsselhof, Lindner, Pruim, Walk, Kemper (72' Van Vugt), Te Wierik (46' Kroezen), Buikema, Hilhorst (78' Maatman), Van Egmond, Zuidberg (78' Udink)

Lees meer:
0 reacties