Feyenoord Vrouwen begint aan voorbereiding, 7 speelsters ontbreken

De speelsters van Feyenoord in De Kuip
De speelsters van Feyenoord in De Kuip Foto: © Ed Voetee Photography

Feyenoord Vrouwen is, net als de andere ploegen uit de Azerion Vrouwen Eredivisie, begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Op Varkenoord werkt de ploeg van coach Jessica Torny zich in het zweet.

Torny kan meerdere nieuwe gezichten verwelkomen op het trainingsveld: Roos van Eijk, Esther Buabadi en Jarne Teulings werden tot dusver aangetrokken. De Rotterdamse ploeg zag echter ook de nodige speelsters vertrekken. Zo koos Zoï van de Ven voor de stap naar SC Braga en verraste Sisca Folkertsma met een transfer naar PSV Vrouwen.

Feyenoord Vrouwen kan momenteel sowieso niet beschikken over de internationals. Jacintha Weimar verblijft bij de OranjeLeeuwinnen, Teulings en Ella Van Kerkhoven bij de Belgische Red Flames. Toko Koga zal komende zomer met Japan actief zijn op de Olympische Spelen en Emma Pijnenburg speelt later deze week twee interlands met Nieuw-Zeeland Onder 20.

Volgens het Algemeen Dagblad zal de jonge verdedigster later met Nieuw-Zeeland actief zijn op het WK Onder 20, dat in september op de planning staat. Justine Brandau (schouder uit de kom) en Ziva Henry (voetblessure) zijn momenteel niet beschikbaar. Kirsten van de Westeringh, Bridget Jno Baptiste en Danique Ypema staan volgens het eerdergenoemde medium wel weer op het veld, maar Torny twijfelt of het drietal bij de start van de competitie al volledig fit is.

Lees meer:
0 reacties