Feyenoord verkoos Slot boven Kuijt: "Beste wat me kon overkomen"

Dirk Kuijt als trainer van ADO Den Haag
Dirk Kuijt als trainer van ADO Den Haag Foto: © Pro Shots

ADO Den Haag-trainer Dirk Kuijt was in beeld om trainer te worden van Feyenoord. Uiteindelijk kozen de Rotterdammers voor Arne Slot. Kuijt had er destijds wel oren naar.

"Ik had het destijds graag willen doen, ja. Maar het is denk ik het beste wat me kon overkomen dat ik het niet werd", blikt Kuijt terug in het Algemeen Dagblad. "Dat heeft niets met Feyenoord te maken, maar zo kon ik wel echt de rust nemen die ik nodig had."

De oud-Feyenoorder sluit niet uit dat hij ooit trainer wordt in Rotterdam-Zuid. "Ik heb geleerd het van jaar tot jaar te bekijken. Of Feyenoord een stip aan de horizon is? Nou, eigenlijk niet. Als speler riep ik heel hard dat ik per se terug wilde keren, maar dat ga ik nu niet doen."

De focus ligt bij ADO Den Haag. "Ik voelde dat ik er weer klaar voor was en merk, nu ik eenmaal bezig ben, aan alles dat het spelletje me het gelukkige gevoel geeft dat ik een tijdje kwijt was. Ik rij elke dag met een glimlach op mijn gezicht naar de club. Als ik geen rust had genomen, was dat misschien anders geweest. Afstand nemen van het voetbal was goed voor me."

Javairo Dilrosun

Feyenoord wint voor 40 (!) keer je inzet

Feyenoord speelt zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen. Als nieuwe speler krijg je bij BetCity nu maar liefst 40 keer je inzet voor een overwinning van Feyenoord. Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
zo 21 aug. 2022, 16:45
Eredivisie
RKC Waalwijk -
-
Feyenoord -
za 27 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
FC Emmen -
za 3 sep. 2022, 21:00
Eredivisie
Go Ahead Eagles -
-
Feyenoord -
zo 11 sep. 2022, 16:45
Eredivisie
Feyenoord -
-
Sparta Rotterdam -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 1 3 3
2 PSV 1 3 3
3 AZ 1 2 3
4 Excelsior 1 2 3
5 Ajax 1 1 3
Bekijk de hele stand