Feyenoord verdedigt minder dan PSV: 'Scherpte en overtuiging'

PSV viert de 1-0 van Malik Tillman tegen Feyenoord
PSV viert de 1-0 van Malik Tillman tegen Feyenoord Foto: © Pro Shots

PSV wist afgelopen zondag de landstitel te pakken door te winnen van Sparta. Hoewel ze twee doelpunten tegen kregen, is volgens de statistieken vrij duidelijk dat de Eindhovenaren in defensief opzicht beter waren dan nummer twee Feyenoord, zo analyseert Martijn Krabbendam in Voetbal International.

Krabbendam ziet het als volgt: "Mits fit geldt de defensie van Feyenoord, met Nederlandse, Oostenrijkse en Slowaakse internationals, als de sterkste linie. Op basis van statistieken krijgt PSV meer schoten tegen dan Feyenoord en óók grotere kansen. Niettemin levert de verdediging van de Eindhovenaren een topprestatie als het gaat om scherpte en overtuiging."

Ook het afstoppen van schoten op doel gaat ze in Eindhoven goed af. "De PSV-verdedigers blokken meer schoten dan Feyenoord en hebben tot nu toe bijna tien doelpunten minder tegen gekregen dan kon worden verwacht op basis van Expected Goals-cijfers. Feyenoord daarentegen incasseerde met 24 treffers juist precies waar op basis van statistieken op mocht worden gerekend", besluit Krabbendam. 

Hieronder de statistieken:

PSV verdedigt beter dan Feyenoord
PSV verdedigt beter dan Feyenoord Foto: © Voetbal International
Lees meer:
0 reacties