Feyenoord-trainer Slot baalt flink: "Kan logica niet ontdekken"

Feyenoord neemt het zondagmiddag in een lege Kuip op tegen PEC Zwolle. Trainer Arne Slot baalt flink van het overheidsbesluit om geen publiek toe te laten bij voetbalwedstrijden.

"Ik denk dat het altijd heel lastig is als je keuzes moet maken, iedereen vindt daar wat van", begint Slot bij RTV Rijnmond. "Dan helpt het wel als er wat uitleg bij die keuzes zit. In dit geval vind ik het moeilijk te snappen dat de stadions weer leeg zijn."

"Dat kan ook iets over mijn kennis zeggen, maar ik denk dat ik niet de enige ben die het niet snapt. Ik kan de logica niet ontdekken, dan is het voor mij lastiger om te accepteren. Maar we moeten het accepteren", aldus Slot, die weet dat Feyenoord het zonder de steun van Het Legioen moet doen.

"Dan ga je met de jongens het verschil bespreken", geeft hij aan. "Je mist de steun van het publiek, dat betekent misschien dat je meer van elkaar moet vragen in positieve coaching. Ik denk ook dat de tussenstand minder invloed heeft op de teams, het is gewoon lekker spelen."

"Je hebt ook minder een gevoel van krachtsverhouding", vervolgt Slot. "Als je thuis een aantal kansen krijgt hoor je het enthousiasme op de tribunes en voel je met elkaar dat je er lekker in zit en beter bent dan de tegenstander. Nu hoor je niks. Je krijgt minder gevoel bij de krachtsverhouding op het veld."

Slot denkt dat de uitploeg een voordeel heeft. "Daarbij voetbalt een tegenstander hier zonder publiek meer ontspannen, omdat je niet paniekerig aan de bal wordt van alle geluiden die je in een vol stadion om je heen hoort. Dus zullen wij nog beter druk moeten gaan zetten, omdat de tegenstander waarschijnlijk meer rust heeft aan de bal."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 5 dec. 2021, 16:45
Eredivisie
Feyenoord -
-
Fortuna Sittard -
zo 12 dec. 2021, 14:30
Eredivisie
FC Groningen -
-
Feyenoord -
zo 19 dec. 2021, 14:30
Eredivisie
Feyenoord -
-
Ajax -
wo 22 dec. 2021, 18:45
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Feyenoord -
za 15 jan. 2022, 20:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
Vitesse -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 15 46 36
2 Feyenoord 14 19 32
3 PSV 14 13 31
4 FC Utrecht 14 13 26
5 SC Cambuur 14 -3 24
Bekijk de hele stand