"Feyenoord-supporters zitten schuimbekkend boven hun toetsenbord"

Leon ten Voorde
Leon ten Voorde Foto: © NESimages

Ramiz Zerrouki is nog altijd speler van FC Twente en liet zijn waarde blijken in de wedstrijden tegen FK Cukaricki en NEC. De middenvelder sprak afgelopen week echter openlijk zijn voorkeur uit voor een transfer naar Feyenoord.

"Er waren signalen dat hij misschien wel uitgefloten zou worden tijdens de wedstrijd in Nijmegen, maar daar was absoluut geen sprake van", zegt clubwatcher Leon ten Voorde bij De Ballen Verstand. "Ik las vooraf ook dat ze hem niet op moesten stellen, omdat hij met zijn hoofd bij Feyenoord zat. Maar als je Zerrouki een beetje kent, dan weet je dat dat absoluut bij hem nooit een issue is. Hij speelde in Belgrado de eerste helft uitstekend en gisteren begon hij niet goed, maar was hij gaandeweg de wedstrijd de beste man bij FC Twente samen met Pleguezuelo. Hij had een hele belangrijke interceptie, waar de goal uitkwam."

De kans is aanwezig dat de Algerijns international teleurgesteld is als de transfer niet van de grond komt. "Zerrouki zal in het begin misschien even balen, maar hij weet ook: ik kan er wel met de pet naar gooien... Daar hoef je je bij Zerrouki geen zorgen om te maken. Maar hij heeft ambitie en wil anders volgend jaar die stap maken. Hij is ook heel dankbaar naar FC Twente toe, dat is ook wel zijn club. Maar bij Feyenoord kan je meer verdienen, het is een grotere club en hij wil hogerop. Hij ziet Feyenoord als een stap hoger. Je kunt het hem niet kwalijk nemen", aldus Ten Voorde.

De journalist merkt dat de mogelijke transfer ook in Rotterdam leeft. "Ik heb vorig seizoen ook wat geroepen over Feyenoord en een transferbedrag. Het viel me op dat heel veel Feyenoord-supporters schuimbekkend boven hun toetsenbord zitten. Die worden helemaal gek. Maar het verhaal is heel simpel. Zerrouki heeft een tweejarig contract met een optie. Dat is in maart getekend. Dan kan FC Twente vragen wat ze willen. En dan is het aan Feyenoord om te betalen wat ze willen. Zo simpel zit het in elkaar. Vind Feyenoord het teveel? Oké, dan gaat het niet door."

Ten Voorde vindt een bedrag van tien miljoen euro niet reëel. "Hij is een hele belangrijke speler voor FC Twente, maar aan de andere kant is hij voor niks binnengekomen en wordt gezien als een speler uit de eigen jeugd. Er is eigenlijk jaren nooit naar omgekeken, maar hij heeft het eerste gehaald en gaat nu van nul naar een transferwaarde van 6,5 á 7 miljoen. Dan is hij denk ik wel vertrokken, misschien met een doorverkooppercentage. Dan is het ook een keer goed en heb je goed gedaan als FC Twente."

Zet €10 in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in Feyenoord komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op Feyenoord (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
8/10
PEC Zwolle
12:15
Feyenoord
za
21/10
Feyenoord
21:00
Vitesse
zo
29/10
FC Twente
12:15
Feyenoord
za
4/11
RKC Waalwijk
18:45
Feyenoord
zo
12/11
Feyenoord
16:45
AZ
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 7 21 21
2 AZ 7 17 19
3 FC Twente 7 10 18
4 Feyenoord 7 20 17
5 Excelsior 7 3 12
6 Sparta Rotterdam 7 1 11
7 Heracles Almelo 7 -1 11
Bekijk de hele stand