"Feyenoord speelde zoals ik in vijftig jaar nog niet gezien heb"

Jack van Gelder zag een geweldig Feyenoord zondag in de Johan Cruijff Arena. De voormalig presentator is lyrisch over de Rotterdammers.

"Het was een échte Klassieker", zag Van Gelder bij HLF8. "Het was een geweldige, intense wedstrijd. Hard, fel, alles erop en eraan." De sportpresentator zag Feyenoord op intensiteit winnen. "Ajax kan niet op kracht voetballen en na de eerste 45 minuten was het gewoon op. Dat kunnen ze niet. Feyenoord speelde de eerste twintig minuten van de tweede helft voetbal zoals ik het in vijftig jaar nooit heb gezien."

De oud-presentator ziet dat de Rotterdammers de laatste twee jaar zóveel stappen hebben gemaakt. "Feyenoord heeft heel vaak spelers gehad waarvan ik dacht dat de dozen nog om de schoenen zaten, maar nu kan iedereen gewoon goed voetballen", meent Van Gelder. "Het is killing, ze verdedigen goed. Hij brengt op een gegeven moment drie spitsen in, nou die hadden ze vroeger niet."

Een groot deel van het succes is volgens Van Gelder te danken aan trainer Arne Slot. "Hij is een fantastische kerel. Je kan van hem de hand als trainer zien in het elftal. Daarnaast is hij open naar de spelers en de pers. Hij zegt gewoon waar het op staat. Hij is slim geworden, het is een goede vent."

Met zes punten voorsprong en makkelijker programma lijkt de titel bijna zeker voor Feyenoord. Van Gelder trapt nog even op de rem. "Eén ding vind ik gevaarlijk. Ik zag dat er net al een planning is gemaakt ter voorbereiding op de festiviteiten op de Coolsingel. Dat vind ik altijd link."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand