Feyenoord spaart spelers: "Tegen FC Twente weer met beste elf"

Arne Slot
Arne Slot Foto: © Pro Shots

Feyenoord heeft zich afgelopen zondag nagenoeg verzekerd van de derde plaats in de Eredivisie. Door het 2-2 gelijke spel tegen PSV bedraagt door voorsprong op nummer vier FC Twente zes punten én Feyenoord heeft een veel beter doelsaldo.

"Mathematisch is het nog niet beslist, maar FC Twente moet in dat geval twee keer winnen, een doelsaldo van -28 goedmaken en Feyenoord zou nog twee keer moeten verliezen", schrijft Marcel van der Kraan in De Telegraaf. "De laatste partij is bovendien een onderling duel."

FC Twente moet zondagmiddag naar De Kuip, waar de ogen vooral gericht zijn op de Conference League-finale tegen AS Roma op 25 mei. Trainer Arne Slot wil daarom spelers sparen na de dubbele ontmoeting met Olympique Marseille en de competitiewedstrijden tegen Fortuna Sittard en PSV.

"Dezelfde elf spelers in tien dagen, gerekend vanaf de donderdag in Marseille, vier keer over de kling jagen, zou een groot risico vormen voor blessures. Daarvan wil Feyenoord er nu niet eentje meer hebben", aldus Van der Kraan. Feyenoord gaat woensdagavond op bezoek bij Go Ahead Eagles en trainer Arne Slot wil dan veel spelers uit zijn vaste ploeg sparen.

FC Twente heeft daar geen profijt van, weet Van der Kraan. "De oefenmeester kondigde aan dat hij in de laatste wedstrijd zondag tegen FC Twente thuis wél weer met zijn beste elf zal aantreden, dat is immers de laatste wedstrijd voor de finale."

50x je inzet bij winst Feyenoord

Feyenoord wint Conference League voor 50.00 (!) keer je inzet!

Wint Feyenoord de Conference League ten koste van AS Roma? Als nieuwe speler krijg je bij BetCity nu maar liefst 50 keer je inzet voor een overwinning van Feyenoord. Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 34 79 83
2 PSV 34 44 81
3 Feyenoord 34 42 71
4 FC Twente 34 18 68
5 AZ 34 20 61
Bekijk de hele stand