SAMENVATTING | Feyenoord veegt Ajax helemaal van de mat: 6-0

Feyenoord heeft zondagmiddag gehakt gemaakt van Ajax. In de Kuip eindigde de Klassieker in 6-0., een recordzege.

Feyenoord begon de wedstrijd als torenhoge favoriet en maakte dat de eerste helft gelijk waar. De bezoekers uit Amsterdam hadden werkelijk niets in te brengen in de Kuip en moesten alleen maar tegenhouden. Nadat de ploeg van Arne Slot al een paar keer op de deur klopte, viel tien minuten voor tijd de eerste treffer via Igor Paixao. Daarna had Yankuba Minteh niet lang nodig om de scoren te verdubbelen. David Hancko besliste de wedstrijd nog voor rust met een derde treffer.

Na rust gingen de Rotterdammers vrolijk verder met scoren. Minteh krulde de bal fraai in de verre hoek en maakte zijn tweede van de middag. Daarmee was de gifbeker voor de mannen van John van 't Schip nog lang niet leeg, want ook Quinten Timber en opnieuw Paixao waren in rap tempo trefzeker. Via Alireza Jahanbakhsh leek het ook 7-0 te worden, maar de goal werd afgekeurd voor buitenspel.

Het grootste en enige gevaar van de bezoekers kwam via invaller Julian Rijkhoff. De jonge spits van Ajax werd de diepte ingestuurd, maar stuitte op doelman Timon Wellenreuther.

Feyenoord 6-0 Ajax

34' Paixao 1-0
35' Minteh 2-0
45+2' Hancko 3-0
55' Minteh 4-0
62' Timber 5-0
67' Paixao 6-0

Opstelling Feyenoord: Wellenreuther, Nieuwkoop (64' Lopez), Beelen, Hancko, Geertruida, Stengs (76' Lingr), Wieffer, Timber, Minteh (76' Jahanbakhsh), Gimenez (77' Ueda), Paixao (84' Ivanusec)

Opstelling Ajax: Rulli, Hato, Kaplan, Rensch, Taylor, Mannsverk, Tahirovic, Gaaei (46' Akpom), Godts (64' Vos), Hlynsson (46' Van den Boomen), Bergwijn (77' Rijkhoff)

Lees meer:
0 reacties