Feyenoord presenteert fraaie jaarcijfers: Omzet richting 100 miljoen

Het Legioen in De Kuip
Het Legioen in De Kuip Foto: © Orange Pictures

Feyenoord heeft de jaarcijfers over het boekjaar 2022 - 2023 gepresenteerd op haar officiële website. Supporters kunnen blij zijn, want de resultaten mogen er ook in financieel opzicht zijn.

Financieel directeur Pieter Smorenburg is dan ook tevreden, zo laat hij weten. "Het seizoen 2022-2023 is te beschouwen als een trendbreuk: het voortgezette sportieve succes leidt tot financieel succes, zowel in de groei van operationele inkomsten als transferinkomsten. Dat willen we graag voortzetten."

Hier gaat hij nog wat dieper op in. "Daarom hebben we ook in de afgelopen zomer verder geïnvesteerd in de selectie en een aantal gehuurde spelers vervangen door eigen spelers, zowel uit de eigen jeugd als inkomende transfers. Dit alles is gericht op waardecreatie. En we zijn uiteraard heel blij dat Arne Slot zijn contract heeft verlengd tot 2026", vertelt hij.

Het vooruitzicht voor het nu lopende nieuwe boekjaar is eveneens goed. Met het behalen van het landskampioenschap is Feyenoord direct gekwalificeerd voor de groepsfase van de UEFA Champions League in seizoen 2023-2024.

Hieronder de kernpunten op een rij:

  • Omzet steeg naar € 99 miljoen
  • Operationeel resultaat € 7 miljoen negatief
  • Spelersresultaat: € 16,5 miljoen positief
  • Nettowinst: € 6,6 miljoen
Lees meer:
0 reacties