'Feyenoord-overname De Kuip verder weg door deal met gemeente'

De Kuip
De Kuip Foto: © Pro Shots

Feyenoord wil nog altijd eigenaar van De Kuip worden. Een nieuwe ontwikkeling lijkt die kans volgens Rijnmond echter te verkleinen.

Stadion Feijenoord heeft nog altijd een schuld van vijftien miljoen euro bij de Amerikaanse bank Goldman Sachs vanwege de mislukte plannen voor Feyenoord City. Een meevaller voor het stadion is dat het door een afspraak met de gemeente in één keer een stuk financieel gezonder is. De gemeente Rotterdam is bereid miljoenen te betalen aan stadion de Kuip om vanaf 2026 geen concerten meer te organiseren.

Feyenoord laat weten dat het hoopt dat de Kuip met deze injectie sneller opgeknapt kan worden. "We juichen uiteraard toe dat voetbal en daarmee Feyenoord door Stadion Feijenoord op de eerste plaats wordt gezet en gaan er van uit dat we dat ook gaan terugzien door middel van het snel wegwerken van de achterstanden op het gebied van onderhoud en faciliteiten, want zoals bekend heeft Feyenoord als huurder al lange tijd niet het gevoel waar te krijgen voor haar geld", klinkt het.

De ambitie van Feyenoord blijft om op termijn eigenaar van het stadion te worden. Nu Stadion Feijenoord door de deal met de gemeente er ineens financieel beter voor komt te staan, 'verdwijnt waarschijnlijk de noodzaak om de mogelijkheden tot eenwording verder te onderzoeken', verwacht Rijnmond. 'De kansen dat Feyenoord en De Kuip dit jaar nog een concrete stap zetten tot een samenvoeging lijken hiermee eerder kleiner dan groter te zijn geworden'.

Lees meer:
0 reacties