Feyenoord Onder 16 verliest bekerfinale van AZ-leeftijdsgenoten

1908
1908 Foto: © Pro Shots

Het is Feyenoord Onder 16 niet gelukt om de bekerfinale winnend af te sluiten. Op het AFAS Trainingscomplex in Wijdewormer werd de finale met 2-1 verloren van de leeftijdsgenoten van AZ.

AZ opende sterker dan Feyenoord in de finale, maar het waren de Rotterdammers die het eerste tikje uitdeelden. Een lobje van Aymen Sliti gaf Shaqueel van Persie de kans om de eerste treffer binnen te werken. De zoon van voormalig Feyenoorder Robin van Persie faalde niet: 0-1. Feyenoord wist de voorsprong mee te nemen de rust in.

In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde. AZ drong aan en een kwartier voor het einde viel dan toch de gelijkmaker voor de Alkmaarders. Feyenoord leed slordig balverlies, die de aanleiding zouden blijken voor de 1-1. Het afstandsschot dat volgde werd van richting veranderd en ging hierdoor voorbij aan doelman Tim Haksteeg. De 1-1 was tevens de eindstand na 90 minuten.

In de blessuretijd van de eerste helft van de verlenging was het de thuisploeg die op voorsprong wist te komen. Een hard schot van Kees Smit was te machtig voor Haksteeg en verdween achter de doelman. Feyenoord deed er alles aan om strafschoppen af te dwingen, maar wist niet meer te scoren. De beker bleef achter bij de Onder 16 van AZ.