Feyenoord niet overtuigd van NL League-plannen: club wil duidelijkheid

De Kuip
De Kuip Foto: © Pro Shots

Ferd Grapperhaus en Emile Roemer zijn kandidaat om voorzitter van de raad van commissarissen van de Eredivisie CV te worden. Toon Gerbrands, Robert Eenhoorn, Marco Bogers en Martin van Geel zwaaiden af, waardoor de vacatures zijn ontstaan.

De Raad van Commissarissen (RvC) van de commercieel georiënteerde vennootschap zal, naast de nieuwe voorzitter, uit nog twee andere personen gaan bestaan. Eredivisie-clubs kunnen tot vrijdag kandidaten aandragen. Feyenoord-supporter Emile Roemer is momenteel commissaris van de Koning in Limburg en is in beeld voor de functie van voorzitter. Roemer was van 2010 tot 2017 fractievoorzitter en lijsttrekker van de SP.

Naast de nieuwe voorzitter blijven Thijs van Es (FC Utrecht) en Manfred Laros (Sparta) actief in de RvC, zo meldt De Telegraaf. Samen met Wouter Gudde (FC Groningen) gaan ze op zoek naar de nieuwe voorzitter van de raad. Een snelle aanstelling is noodzakelijk vanwege de plannen voor de NL League.

De NL League is een samensmelting van de belangenorganisaties in de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, eredivisie Vrouwen en E-Divisie die meer verantwoordelijkheid bij de clubs wil leggen ten opzichte van de KNVB. De Nederlandse voetbalbond moet daarin een meer facilitaire rol krijgen.

Feyenoord is overigens nog niet overtuigd van de NL League-plannen. De Rotterdammers verlangen meer duidelijkheid over de NL League en de gevolgen hiervan. Directeur van de Eredivisie CV, Jan de Jong, hoopt Feyenoord voor het eind van het kalenderjaar overtuigd te hebben.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 7 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Vitesse -
-
Feyenoord -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
zo 21 aug. 2022, 16:45
Eredivisie
RKC Waalwijk -
-
Feyenoord -
za 27 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
FC Emmen -
za 3 sep. 2022, 21:00
Eredivisie
Go Ahead Eagles -
-
Feyenoord -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 0 0 0
8 FC Volendam 0 0 0
9 Feyenoord 0 0 0
10 Fortuna Sittard 0 0 0
11 Go Ahead Eagles 0 0 0
Bekijk de hele stand