Feyenoord maakt gehakt van Ajax: "Slot had die compassie niet"

Feyenoord juicht na de 3-0 tegen Ajax
Feyenoord juicht na de 3-0 tegen Ajax Foto: © Pro Shots

Feyenoord maakte zondag gehakt van Ajax door met 6-0 te winnen. Maarten Wijffels zag veel overeenkomsten met de legendarische 10-0 overwinning van PSV op de Rotterdammers.

Ajax had totaal geen antwoord op de aanvalsregen van Feyenoord. "Hoe meer de wedstrijd zondag vorderde, hoe talrijker de parallellen in de kolkende Kuip", schrijft Wijffels in het Algemeen Dagblad. "Neem bijvoorbeeld het moment van knakken. De 3-0 in Eindhoven viel destijds in de 47ste minuut. Nu was dat in minuut 45+2. En de wanhopige blik in de ogen van een 18-jarige Stefan de Vrij was nu de blik van een 18-jarige Jorrel Hato."

Wijffels zag wel een verschil in de opvatting van de trainers. Toenmalig PSV-trainer Fred Rutten vertelde dat hij het na 5-0 wel goed vond. "Arne Slot had die compassie nu totaal niet", aldus de journalist. "'Onze trainer is nooit rustig langs de lijn, maar vandaag zweepte hij de boel nog extra op’, zei Quinten Timber met een glimlach. Alles bij elkaar maakt het benieuwd hoe deze historische uitslag doorwerkt."

Lees meer:
0 reacties