Feyenoord krijgt trainerstip: "Perfecte opvolger voor Arne Slot"

Arne Slot
Arne Slot Foto: © BSR Agency

Het wordt voor Ajax een hels karwei om de juiste trainer aan te stellen. Volgens Freek Jansen van Voetbal International zijn er met Erik ten Hag, Peter Bosz en Arne Slot eigenlijk maar drie 'zekerheidjes', maar die drie trainers zullen volgend seizoen niet voor de groep staan in Amsterdam. Daaronder wordt het een risico beseft Jansen.

"Of je nou Pascal Jansen of Joseph Oosting neemt. Of je doet Ron Jans samen met Dave Vos of noem maar op. Dat blijft allemaal op een bepaalde manier een risico, maar dat is nou eenmaal zo", zegt Jansen bij Voetbal International. "Toen ze Erik ten Hag van FC Utrecht overnamen, was het ook een risico. Maar dat werd wel een tandem met Marc Overmars en ging draaien. Dus het heeft allemaal een risico, omdat je die drie niet kan pakken."

FC Twente-trainer Joseph Oosting heeft tot dusver wel een zelfde soort route als Ten Hag afgelegd, voordat hij de overstap maakte van FC Utrecht naar Ajax. "Maar het is snel na één jaar. Ik denk dat Oosting over twee jaar... Met hem zou je volgend jaar of over twee jaar de perfecte opvolger voor Arne Slot hebben", dicht Jansen de FC Twente-trainer een toekomst bij Feyenoord toe. "Ik zou Oosting het meest bij Feyenoord zien."

"Oosting doet een hele goede opbouw", vult collega Marco Timmer aan. Hij ziet Oosting in de toekomst ook wel bij Feyenoord. "Ja, ook gezien zijn verleden bij WKE (Emmen, red.). Dat is ook altijd de mentaliteit voorop. Geen woorden maar daden, een beetje dat", lacht Timmer.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
Feyenoord
16:30
Willem II
zo
18/08
PEC Zwolle
14:30
Feyenoord
zo
25/08
Sparta Rotterdam
14:30
Feyenoord
zo
1/09
Feyenoord
14:30
Ajax
za
14/09
FC Groningen
18:45
Feyenoord
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
9 Go Ahead Eagles 0 0 0
10 Heracles Almelo 0 0 0
Bekijk de hele stand