"Feyenoord komt zelfverzekerder dan ooit uit 3 jaar onder Slot"

Arne Slot
Arne Slot Foto: © Pro Shots

Arne Slot kan zich mentaal gaan voorbereiden op zijn avontuur dat komende zomer start in Engeland. Hij gaat aan de slag bij Liverpool en de Engelse pers volgt hem nu op de voet.

In het Algemeen Dagblad analyseert Mikos Gouka de situatie rondom Slot en Liverpool. "In Engeland genoten ze afgelopen weekeinde van het filmpje waarin Arne Slot zijn spelers toespreekt. Het is een oude opname, maar hij dook ineens overal op. Feyenoord had vorig seizoen met 2-3 van Ajax gewonnen (de eerste Rotterdamse zege in Amsterdam sinds 2005) en Slot zei voortdurend in perfect Engels ‘dit is een leuke overwinning, maar het is slechts één overwinning hoor’."

Gouka ziet dat Slot niet snel hoog van de toren blaast. "Na de recente 6-0 tegen Ajax wilde hij ook al weinig weten van polonaises of leedvermaak. Feyenoord moest onder zijn leiding een club worden waar overwinningen normaal worden gevonden. Net zo goed als overwinteren in Europa er weer gewoon bij is gaan horen in Rotterdam."

Slot laat wat goeds achter in Rotterdam, dat ziet ook Gouka. "Als er sprake was van een minderwaardigheidscomplex, dan is dat grotendeels verdwenen. Feyenoord komt zelfverzekerder dan ooit uit de drie jaar onder Slot. Nee, natuurlijk werkte de trainer niet bij een kleine club. Hij heeft geen FC Emmen of FC Den Bosch omhoog gestuwd. Feyenoord was ooit toonaangevend in Europa. Maar er moest wel iets gebeuren, iets meer de borst vooruit zonder arrogant te worden. En op dat punt staat Feyenoord nu."

Lees meer:
0 reacties