'Feyenoord kiest in april: renovatie De Kuip of nieuw stadion'

De Kuip
De Kuip Foto: © Pro Shots

Feyenoord gaat uiterlijk in april kiezen of het nieuwe stadion gaat komen of dat De Kuip gerenoveerd wordt. Daarna zal het plan uitgewerkt worden hoe dat gerealiseerd wordt. In september kan dan definitief de knoop worden doorgehakt, meldt RTV Rijnmond.

Vorige maand werd het plan Feyenoord City stilgelegd, omdat de bouwkosten honderdtachtig miljoen euro hoger uit leken te vallen. Dat bedrag was al teruggebracht tot vijftig miljoen euro, omdat er dubbele kosten berekend waren en door bezuinigingen in het ontwerp te doen. Dat verschil van vijftig miljoen leek overbrugbaar te zijn, maar de bouwcombinatie besloot op dat moment om af te zien van het project.

"Partijen in de Rotterdamse gemeenteraad willen dat de voetbalclub voor 1 februari laat weten of het nieuwbouw wordt of renovatie van de Kuip. Maar Feyenoord herhaalde in het gesprek met de raadsleden op het stadhuis dat het daar nog te vroeg voor is. Pas in april is duidelijk wat de beste oplossing zou kunnen zijn", laat Rijnmond weten.

PvdA-raadslid Dennis Tak is benieuwd of het nieuwe stadion er gaat komen. Hij twijfelt of het haalbaar is voor de club. "In alle eerlijkheid: als ik de heren aan tafel heb gehoord zetten ze alle ballen op een stadion op die plek. Ik denk dat het onwijs spannend gaat worden of ze het geld bij elkaar gaan krijgen om dat werkelijk voor elkaar te gaan boksen."

Lees meer:
0 reacties