Feyenoord-jeugd werpt vruchten af: "Geniet ik het meeste van"

Lyanca Verrijp
Lyanca Verrijp Foto: © Screenshot Feyenoord TV

Lyanca Verrijp ziet dat veel jeugdspeelsters van Feyenoord het schoppen tot het eerste. De trainster van Feyenoord O16 geniet enorm van de ontwikkeling die veel meiden doormaken.

Dit seizoen debuteerden er veel jeugdspelers in het eerste. "De meiden komen bij ons binnen als ze een jaartje of twaalf zijn. Daarbij zie je wel dat ze echt binnenkomen als klein meisje met een stukje onwetendheid. Naarmate het seizoen vordert zie je ze zowel als mens als als voetballer ontwikkelen", vertelt Verrijp bij Feyenoord TV. "Daar geniet ik het meeste van, dat ze steeds meer zelfvertrouwen krijgen. Elk jaar leveren we een groot aantal speelsters af aan Jong en die stromen geregeld door naar het eerste.

Volgens Verrijp zitten er ook in de Onder 16 veel voetbalsters die al langer bij Feyenoord spelen. "Veel meiden hebben een jaartje of twee in de O14-trainingsgroep gezeten en spelen nu bij de O16. Het merendeel van het team is echt ontstaan uit de jongerenjeugd", legt ze uit. "We spelen dominant, aanvallend voetbal in een compacte organisatie. Met een hoge intensiteit proberen we onze krachten naar voren te laten komen."

Lees meer:
0 reacties