Feyenoord-jalaba op de markt: "Hele lijst met mensen die willen"

Feyenoord-jalaba, de nieuwe hype
Feyenoord-jalaba, de nieuwe hype Foto: © X

In Nederland zien we steeds meer mensen lopen met een zogeheten 'jalaba', een lang losvallend gewaad met lange mouwenn en soms een capuchon. Met name in Marokko dragen veel mannen en vrouwen het. Maar een Feyenoord-jalaba, die zagen we nog niet eerder. Feyenoord-fans Kevin, Zakaria en Salah besloten na een vakantie in Marokko de jalaba te gaan produceren.

In gesprek met Hand in Hand laat Kevin weten hoe dit zo is gekomen. "Het is een beetje als grap, maar uit liefde voor meerder culturen geboren. We gingen met ons drieën op vakantie naar Marokko en voor mij was dat de eerste keer. Daar zag ik een paar mensen in een jalaba lopen. Ik heb er ook eentje aangetrokken en ik zat daar helemaal relaxed in. Dus, ik wilde er eentje hebben. Toen kwam ik op het idee om er eentje in de kleuren van Feyenoord te laten maken. We waren een beetje bang dat het misschien wel meer een jalaba voor PSV zou zijn, maar het was verschrikkelijk mooi geworden!"

Of er belangstelling voor is? Kevin: "Ja, in Marokko en ook in Nederland. Veel Nederlandse mensen willen ook op de foto en zo. En toen ik het Instagram-account aanmaakte en wat foto's erop knalden, toen ontplofte het gelijk." En de verkoop? "Er is al een hele lijst van mensen die hem willen hebben. We zijn in gesprek met Feyenoord voor een eventuele samenwerking. Het is even wachten hoe dat gaat lopen, maar als dat bekend is, gaat de productie starten en dan kan de verkoop van start."

Lees meer:
0 reacties