"Feyenoord is op dat vlak de beste ploeg van de Eredivisie"

Pieter Zwart heeft vooruitgeblikt op de Klassieker van komende zondag. Hij constateert dat de tactiek van Arne Slot, met hoge druk naar voren, in zijn periode met AZ er voor gezorgd heeft dat hij twee maal wist te winnen van de Amsterdammers.

"Slot kreeg het in die periode voor elkaar om niet alleen te winnen van Ajax, maar in die wedstrijden ook de betere kansen te hebben tegen Ajax", begint Zwart over Slot zijn perdiode bij AZ. bij Voetbal International. "Dat is nu dus het leuke aan twee dagen voor de Klassieker, dan kunnen we speculeren of het ook kan met de spelersgroep van Feyenoord."

De speelwijze van Slot betekent hoge druk. "Dat heeft Slot al een paar keer gezegd: 'we gaan niet met zijn allen meteen naar achter spelen, onze kracht is ook juist om vanuit die hoge druk tot kansen te komen.'"

"Feyenoord is op dat vlak met afstand de beste ploeg van de Eredivisie, die creëren de meeste kansen uit heroveringen ver op de helft van de tegenstander", gaat Zwart verder. "Het is niet alleen druk zetten, maar het is ook het moment aanvoelen. Daar heeft Slot vast ook een plan voor."

Dankzij Feyenoordpings krijgen nieuwe spelers een Boosted Odd van 10.00 bij een zege van Feyenoord in de Klassieker tegen Ajax! Zet 5 euro in en pak maar liefst 45 euro winst! Schrijf je in bij BetCity.nl en grijp die kans!

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand