Feyenoord hijst regenboogvlag: "Het enige juiste om te doen"

Regenboogvlag
Regenboogvlag Foto: © Orange Pictures

De regenboogvlag wappert zaterdag op het Maasgebouw bij De Kuip. Feyenoord wil op Roze Zaterdag uitdragen solidair te zijn met de LGBTI+ gemeenschap en geeft aan dat tolerantie hoog in het vaandel staat bij de club.

Op de site van RTV Rijnmond laat een woordvoerder van Feyenoord weten dat de club voor iedereen is. "Daarmee stralen we uit dat iedereen ongeacht huidskleur, afkomst, geloof of geaardheid bij Feyenoord welkom is."

"Het feit dat Roze Zaterdag dit jaar in Rotterdam plaats vindt, grijpen wij aan om nogmaals te onderstrepen dat we een inclusieve club willen zijn waar iedereen zich thuis voelt", zo vervolgt de woordvoerder. "Dit zeker ook in het licht van recente gebeurtenissen, waarbij je helaas ziet dat zowel binnen als buiten het voetbal maatschappelijke acceptatie nog steeds een issue is. Als wij als club nu én in de toekomst een steentje bij kunnen dragen aan meer tolerantie dan is dat volgens ons het enige juiste om te doen."

Paul van Dorst van de Roze Kameraden is blij met het statement van Feyenoord. ''Ik vind het mooi dat de club hiermee z'n steun uitspreekt voor inclusiviteit bij de club. Het is een mooi symbool dat iedereen welkom is. Ik heb een jaar geleden hier al mijn wens over uitgesproken. Dat het nu zo ver is, is prachtig.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 7 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Vitesse -
-
Feyenoord -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
zo 21 aug. 2022, 16:45
Eredivisie
RKC Waalwijk -
-
Feyenoord -
za 27 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
FC Emmen -
za 3 sep. 2022, 21:00
Eredivisie
Go Ahead Eagles -
-
Feyenoord -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 0 0 0
8 FC Volendam 0 0 0
9 Feyenoord 0 0 0
10 Fortuna Sittard 0 0 0
11 Go Ahead Eagles 0 0 0
Bekijk de hele stand