Feyenoord hijgt Ajax in de nek qua televisiegelden: "Bedreiging"

ESPN
ESPN Foto: © Pro Shots

Door het matige seizoen van Ajax komt Feyenoord steeds dichterbij op de ranglijst van televisiegelden, dat meldt Voetbal International.

Het voetbalblad geeft aan dat het voor de Amsterdammers moeilijk wordt om hun eerste plaats in de televisiegeldenranglijst terug te veroveren dit seizoen. Het is in theorie echter wel mogelijk. "Daarvoor moeten in de Eredivisie twee posities worden gewonnen ten opzichte van PSV. Ajax zou dan alsnog derde moeten worden door in het laatste blok van het seizoen AZ (acht punten achterstand) en FC Twente (twaalf punten achterstand) allebei voorbij te streven."

Daarnaast hijgt Feyenoord de Amsterdamse club in de nek. Het is nu echter nog geen echt gevaar voor Ajax. "Vertaald naar de ranglijst van de Eredivisie is het verschil drie posities. Pas als Ajax door zowel NEC, Go Ahead Eagles als FC Utrecht zou worden ingehaald, verliest de club ook zijn zilveren tv-positie. Dat neemt niet weg dat Feyenoord in de komende seizoenen een bedreiging zal worden, aangezien de slechte klasseringen in 2023 en 2024 voorlopig nog behoorlijk aantikken."

Lees meer:
0 reacties