Feyenoord herdenkt Coen Moulijn: "11 jaar zonder onze nummer 11"

Coen Moulijn
Coen Moulijn Foto: © Pro Shots

Feyenoord staat vandaag stil bij het overlijden van Coen Moulijn. Elf jaar na het overlijden van het Feyenoord-icoon werd Moulijn in besloten kring herdacht.

Bij het standbeeld van Moulijn werd een krans gelegd. Onder andere weduwe Adrie moulijn en interim-directeur Pieter Smorenburg waren aanwezig bij de herdenking bij De Kuip. Net als vorig jaar konden Feyenoord-supporters niet bij de kranslegging zijn vanwege de coronamaatregelen. Wel stak een aantal van hen, net na 11:00 uur, symbolisch elf fakkels af.

Veel Feyenoorders beschouwen Coen Moulijn als de grootste speler uit de geschiedenis van de Rotterdamse club. Zo won Feyenoord met Moulijn in de gelederen meerdere landstitels, de Europa Cup I en de Wereldbeker. Moulijn speelde eind jaren '50, de jaren '60 en begin jaren '70 voor Feyenoord. Hij was razend populair in Rotterdam. Bij thuiswedstrijden van Feyenoord was er zelfs een imitator van de aanvaller.

Ook op de sociale kanalen van Feyenoord werd Coun Moulijn herdacht. "11 jaar zonder onze nummer 11", schreef Feyenoord op het eigen Twitter-account en later bracht Feyenoord onderstaand bericht naar buiten: "Coen , we blijven aan je denken..."

Lees meer:
0 reacties