"Feyenoord heeft Priske misschien wel te danken aan Arne Slot"

Brian Priske
Brian Priske Foto: © Pro Shots

Kees Kwakman is erg benieuwd naar Brian Priske. De analist zag dat Feyenoord goed heeft nagedacht over de aanstelling van de nieuwe hoofdtrainer. 

Na drie succesvolle jaren onder Arne Slot moest Feyenoord de afgelopen maanden op zoek naar een opvolger. "Het is geen kopie, maar ze willen de lijn Slot wel volgen", stelt Kwakman bij EK-Praat vrijdagavond. "Het heeft maanden geduurd, ze hebben trainers ook echt gescout en bekeken. Feyenoord is inmiddels wel zo aansprekend dat ze voor veel kandidaten interessant zijn."

De analist denkt dat de Deense oefenmeester wel een succes kan worden in de Kuip. "Hij spreekt Nederlands, dat is ook een voordeel, en wil aanvallend voetbal spelen. Dat heeft hij de laatste jaren aardig gekoppeld aan resultaten", legt de voormalig voetballer uit. "Ik vind het heel interessant."

Ook Vincent Schildkamp meent dat de Rotterdammers serieus werk hebben gemaakt van het vinden van een opvolger voor Slot, die de club volgens hem enorm verbeterd heeft de afgelopen seizoenen. "Feyenoord heeft deze trainer misschien wel te danken aan Slot. Hij heeft die hele gedachtegang binnen de vereniging veranderd. Bij iedere stap om beter te worden moet goed nagedacht worden", aldus de verslaggever. "Bij Feyenoord keken ze vroeger gewoon wat er beschikbaar was. Advocaat was ook geen voorbeeld van enorme inventiviteit. Deze jongen komt in ieder geval uit een gedegen gedachteproces."

Lees meer:
0 reacties