Feyenoord vindt in Portugal mogelijke vervanger voor Trauner

Serdar Saatçi
Serdar Saatçi Foto: © Pro Shots

Gernot Trauner zou binnenkort wel eens kunnen vertrekken bij Feyenoord. De Oostenrijker, die dit seizoen door een blessure werd uitgeschakeld, zag zijn positie overgenomen worden door Thomas Beelen, die sterk presteerde in zowel de Eredivisie als de Europa League-wedstrijden tegen AS Roma. En het is nog maar de vraag of de centrale verdediger volgend seizoen verzekerd is van een basisplaats.

Trauner, wiens contract bij Feyenoord loopt tot medio 2026, gaf recent aan nog niet aan vertrekken te denken. "Het voelt hier als thuis. Mijn familie heeft het ook erg naar hun zin. We wonen hier graag en zien geen reden om te vertrekken. Ik heb nog een contract voor twee jaar dus mijn focus ligt volledig bij Feyenoord." Hij geeft echter toe dat het een uitdaging wordt om speeltijd te veroveren. "Het wordt zeker een uitdaging, maar dat moet je ook accepteren. Als ik sterker terug kom, liggen er zeker kansen voor mij. We gaan zien wat er gaat gebeuren."

Met zijn goede prestaties voor zijn blessure heeft Feyenoord ook verder gekeken op de markt. Serdar Saatçi, een 21-jarige verdediger die in 2022 voor anderhalf miljoen euro van Besiktas naar SC Braga verhuisde, lijkt een aantrekkelijke keuze voor Feyenoord. 

Ondanks een moeizaam eerste jaar in Portugal met beperkte speeltijd, krijgt hij dit seizoen meer kansen, hoewel hij nog geen vaste starter is. De speelstijl en opstelling van Feyenoord sluiten goed aan bij zijn kwaliteiten, en de Career Advice Tool van SciSports geeft hem een Club Fit-score van 81. Met een contract bij Braga tot medio 2027, volgen ook andere clubs zoals Fenerbahçe zijn progressie nauwlettend. Volgens SciSports vertonen de twee centrale verdedigers, Trauner en Saatci, een gelijkenis van maar liefst 99 procent, aangezien beiden de rol van bal spelende verdediger vervullen.

Lees meer:
0 reacties