Feyenoord de underdog? "Dat is Feyenoord inmiddels wel gewend"

Emile Schelvis
Emile Schelvis Foto: © Pro Shots

AS Roma is volgens Emile Schelvis de favoriet voor de finale. Hij denkt echter dat Feyenoord een goede kans heeft om te winnen, ondanks de underdog rol.

"Maar dat is Feyenoord inmiddels wel gewend. Dat is prima. In alle linies heeft AS Roma goede spelers rondlopen. De vraag is of het goed uitkomt. Olympique Marseille had ook het een en ander in het veld te brengen", zegt Schelvis bij RTV Rijnmond.

De fans van de Romeinen zijn streng, maar Schelvis stelt dat dergelijke informatie er in een finale niet toe zal gaan doen. "Maar dat is nu niet aan de orde. Het is een finale: een wedstrijd op zich", vertelt hij over de fans van AS Roma.

De ploeg is volgens hem sterk. "Met een aardige defensie en een goed blok op het middenveld. AS Roma heeft een formatie waarbij de spelers weten wat zij van elkaar kunnen verwachten. Zij zijn erg fit: in het hoofd en in de benen."

Op psychologisch vlak is José Mourinho een meester. "Daar waar hij de overwinning kan halen, zal Mourinho dat doen. Feyenoord moet zich daartegen wapenen, maar die ploeg is op dit moment op een waanzinnige manier bezig. Het geeft iedereen vertrouwen. Die wapens kan Feyenoord ook in de finale gebruiken."

50x je inzet bij winst Feyenoord

Feyenoord wint Conference League voor 50.00 (!) keer je inzet!

Wint Feyenoord de Conference League ten koste van AS Roma? Als nieuwe speler krijg je bij BetCity nu maar liefst 50 keer je inzet voor een overwinning van Feyenoord. Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties