Feyenoord cultheld ongeneeslijk ziek: "Strijd die hij niet kan winnen"

Chris Gyan in actie namens Excelsior
Chris Gyan in actie namens Excelsior Foto: © Pro Shots

Feyenoord leeft intens mee met voormalig speler Chris Gyan. De 43-jarige Ghanees is ongeneeslijk ziek. Met Feyenoord won hij de UEFA Cup. In Rotterdam werd hij een cultheld.

"Gyan was als speler van Feyenoord een ware held in Rotterdam-Zuid. Na zijn loopbaan kreeg de Ghanees het zeer zwaar te verduren. Hij moest knokken om zijn hoofd op financieel gebied boven water te kunnen houden. Een forse schuldenlast, de kosten van een ernstig zieke zoon en zijn vrijgevigheid hadden hem diep in de rode cijfers gedrukt", schrijft Mikos Gouka in het Algemeen Dagblad.

Hij kwam er weer bovenop, maar streed vervolgens weer een verloren strijd. "De incassobureaus plukten hem kaal. Zijn zoontje Montel had sinds zijn geboorte ernstige gezondheidsproblemen. En vervolgens kreeg hij dus ook zelf op medisch gebied ernstige tegenslagen. Zo erg dat Gyan op zijn 43ste een strijd voert die hij niet meer kan winnen."

De supporters van Feyenoord zullen hem willen helpen. "De zieke Gyan staat er wederom financieel beroerd voor. In de Kuip denken ze deze dagen na hoe de voormalig UEFA-Cup-winnaar nog te helpen aan een waardig afscheid, want de familie van Ghanees heeft het wederom zwaar", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties