Samenvatting: Feyenoord wint TOTO KNVB Beker ten koste van NEC

Feyenoord heeft ook dit seizoen weer een Nederlandse hoofdprijs weten te winnen. De Rotterdammers waren in de finale van het toernooi om de TOTO KNVB Beker te sterk voor NEC: 1-0.

NEC maakte er met name in de eerste helft een vechtwedstrijd van en had de zaakjes verdedigend goed voor elkaar tegen Feyenoord. De Rotterdammers kwamen niet tot échte kansen en kwamen met de schrik vrij toen een doelpunt van Tjaronn Chery wegens buitenspel werd afgekeurd. Met een 0-0 stand zochten beide ploegen de kleedkamer op voor de rust.

Na rust volgde opnieuw een hachelijk moment in De Kuip, maar dit had niets met het voetballende te maken. Een spandoek vatte vlam, waardoor scheidsrechter Serdar Gözübüyük geen andere keuze had dan de spelers mee naar binnen te nemen.

Een spandoek vat vlam tijdens de bekerfinale
Brand in De Kuip; bekerfinale tussen Feyenoord en NEC stilgelegd Lees ook

Na de onderbreking was het Feyenoord dat als eerste toesloeg. Igor Paixao verschalkte doelman Jasper Cillessen en zag zijn inzet via de handschoenen van de doelman en de binnenkant van de paal binnen gaan. Met de voorsprong op zak kwam Feyenoord echter wel weer in de verdrukking.

Dit had ook te maken met Yankuba Minteh, die in een tijdsbestek van een paar minuten twee keer geel kreeg en dus vroegtijdig moest gaan douchen. Ondanks de man-minder-situatie hield Feyenoord stand en het zich weten te kronen tot winnaar van het toernooi om de TOTO KNVB Beker!

Opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Nieuwkoop (76. Trauner), Beelen, Hancko, Geertruida; Zerrouki, Stengs (87. Jahanbakhsh), Timber; Minteh, Giménez (75. Ueda), Paixao (67. Ivanusec).

Lees meer:
0 reacties