Feyenoord bekert verder: "Het was een groot verschil met zondag"

Arne Slot
Arne Slot Foto: © BSR Agency

Feyenoord won woensdagavond opnieuw van AZ. Na de zege in de competitie zondag was de ploeg van Arne Slot nu met 2-0 te sterk in de beker.

Mosso opent zijn betoog met een terugblik. "Het was een groot verschil met zondag. Toen was AZ de betere. Nu was het omgedraaid. Steker nog. Feyenoord won vrij eenvoudig en zonde heel veel moeite. Dat spreekt enerzijds in het voordeel van Feyenoord, maar AZ viel heel erg tegen. De druk die ze in Alkmaar wisten te ontwikkelen, daar slaagden ze nu geen moment in. Feyenoord deed het nu veel beter, AZ veel slechter. Dat Pavlidis er niet was scheelde wel, ik denk dat je daar in mentaal opzicht last van kan hebben. Als je weet dat je een speler hebt die wedstrijden kan beslissen, ook in fases waarin je minder goed in de wedstrijd zit. Zeker ook in uitwedstrijden, dat je die mist is natuurlijk een gemis, maar dat verandert niet opeens het hele speelplan ofzo."

Toch ziet Mossou dat het wel aan de orde was. "In de praktijk bleek dat wel het geval. AZ slaagde er zondag in regelmatig op het middenveld onder druk te houden, lukte dat nu eigenlijk niet. Het middenveld zag er anders uit bij Feyenoord, Wieffer was de eerste man in de opbouw. Zondag was dat Zerrouki. Dat die twee soms moeilijk samenspelen, dat bleek wel. Dat ging nu een stuk beter. Wieffer was opnieuw een van de betere spelers op het veld. Hij maakte ook het verschil op het middenveld. AZ had daar eignlijk niet echt een antwoord op, ee duidelijke overwinning voor Feyenoord. In de fase waarin Feyenoord zit, was dit het maximale wat je kon verwachten van Feyenoord. Het was gek als ze nu ineens de pannen van het dak hadden gespeeld."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
Go Ahead Eagles
21:00
Feyenoord
zo
5/05
Feyenoord
20:00
PEC Zwolle
zo
12/05
NEC
14:30
Feyenoord
zo
19/05
Feyenoord
14:30
Excelsior
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand