Feyenoord-aankoop raakt op stoom: "Deed waarvoor hij gehaald is"

Ivanusec kapt naarbinnen
Ivanusec kapt naarbinnen Foto: © Pro Shots

Luka Ivanusec raakt steeds beter op stoom bij Feyenoord. Pieter Zwart van Voetbal International legt uit waarom de aanvaller ook tegen SC Heerenveen weer goed speelde.

Feyenoords overwinning kwam mede door een assist van de Kroatisch international. "In Friesland deed Luka Ivanusec waarvoor hij aangetrokken is. In de 37ste minuut zette hij vanaf de linkerflank aan voor een actie waarop hij in Kroatië patent had. De afleiding van een overlappende back benutten om binnendoor te snellen naar zijn favoriete rechterbeen. Na die succesvolle kap toonde Ivanusec zijn creativiteit door de bal tussen de laatste lijn en de doelman van SC Heerenveen te leggen bij de tweede paal. Daar tikte Mats Wieffer binnen. Die beslissende voorzet paste bij de stijgende lijn die zichtbaar is bij de linksvoor."

Zijn assist tegen SC Heerenveen was niet zijn eerste wapenfeit. "Vorige week leverde Ivanusec ook al een assist. Toen stond hij tegen Heracles Almelo met een heerlijk balletje met buitenkant rechts aan de basis van een doelpunt van Yankuba Minteh. De passes van Ivanusec waren sowieso nooit het probleem. 'Hij heeft een heel goed gevoel voor de combinatie en de vrije man vinden', analyseerde Arne Slot al eerder. De statistieken onderstreepten dat vermogen. Van alle spelers met minstens 750 speelminuten in de Eredivisie creëerden alleen Joey Veerman en Malik Tillman per volledige wedstrijd meer kansen dan Ivanusec."

Lees meer:
0 reacties