FC Dordrecht blij met Feyenoord: "Is echt een win-winsituatie"

Hans de Zeeuw van FC Dordrecht
Hans de Zeeuw van FC Dordrecht Foto: © Pro Shots

FC Dordrecht werkt dit seizoen intensief samen met Feyenoord. Algemeen directeur Hans de Zeeuw vertelt aan Voetbal International over die samenwerking.

Of het succes van Dordrecht - een vierde plaats op de ranglijst - ook daar aan te danken is? "Zonder de hernieuwde samenwerking hadden we nu niet zo hoog gestaan op de ranglijst. Dat durf ik wel te zeggen. Maar aan de andere kant heeft iedereen het nu over de spelers die we huren van Feyenoord. Zij zijn hartstikke goed, dat ontken ik niet, maar daarmee doe je wel een aantal andere jongens tekort. We hebben een heel leuke groep, ook met jongens die bij ons onder contract staan. Ze zijn wel grotendeels gescout door Mark Ruijl, die voor Feyenoord werkt en ons helpt met de technische zaken. “Onze” jongens, zeg ik dan maar, maken ook stappen. Denk aan iemand als John Hilton, die we in de Tweede Divisie hebben opgepikt en nu gewoon basisspeler is. Maar ook Rocco Shein en René Kriwak."

Duidelijk is in ieder geval dat Ruijl een belangrijke rol heeft gehad in de samenwerking. "We hadden al eerder een samenwerking met Feyenoord, maar die zegden zij destijds op. Een andere tijd met een andere directie bij Feyenoord, zal ik maar zeggen. Nadat de huidige directie was aangetreden, heb ik de banden weer aangehaald. Ik had er een heel goed gevoel bij. Mark, toen de hoofdscout van Feyenoord, zocht naar een club om mee samen te werken. Er zijn nog wat clubs uit de KKD genoemd, maar Mark was heel stellig en wilde het liefst met ons samenwerken. Dennis te Kloese was toen net begonnen en vond het prima. Nu ziet Feyenoord ook dat de samenwerking vruchtbaar kan zijn. Het is echt een win-winsituatie."

Lees meer:
0 reacties