Ex-vrouw Kuijt loopt leeg na rechtszaak: "Staan niet op nummer één"

Dirk Kuijt
Dirk Kuijt Foto: © BSR Agency

Dirk Kuijt en zijn voormalige vrouw, Gertrude van Vuuren, stonden dinsdag lijnrecht tegenover elkaar in de rechtbank. Er loopt een procedure tussen de twee, omdat Van Vuuren van mening is dat de scheiding niet voldoende is afgewikkeld.

In 2020 kwam er een einde aan de jarenlange relatie tussen Kuijt en Van Vuuren. Dat het nu uiteindelijk tot een rechtszaak moet komen, doet pijn bij Van Vuuren. Kuijt zelf wilde weinig kwijt na de rechtszaak: "Het duurde lang, maar nogmaals: het is een privékwestie en zeker voor de kinderen wil ik het daarbij laten, dus ik hoop dat jullie dat respecteren", zei hij bij RTL Boulevard.

Van Vuuren liep helemaal leeg. "Het is gewoon heel teleurstellend dat het toch zover heeft moeten komen. Het duurt en het duurt, en uiteindelijk heeft het tot dit moeten komen omdat er gewoon samen niet uitkomen." Kuijt trouwde vorig jaar met Kate Ruinemans en een paar dagen later sleepte Van Vuuren de huidig coach van Beerschot voor de rechter.

Volgens Gertrude zijn bepaalde zaken nog niet voldoende afgewikkeld. "Mijn keuze is het nooit geweest. En de hele scheiding is eigenlijk als donderslag bij heldere hemel voor mij en de kinderen gekomen. En daar ben ik echt door hele diepe dalen gegaan en uiteindelijk daar toch weer uitgeklommen en geprobeerd om het gezamenlijk op te lossen. Om gezamenlijk, ook voor de kinderen, ergens naar toe te werken. Er zijn gewoon afspraken gemaakt en ik dacht dat we daar gewoon goed overeen zijn gekomen. En uiteindelijk worden die afspraken niet nagekomen."

De twee waren meer dan twintig jaar samen en hebben samen vier kinderen. "Ik was 15 toen ik een relatie begon met hem. En we zijn samen een heel leven ingegroeid. We hebben alles meegemaakt en daar zijn vier prachtige kinderen uitgekomen. En tuurlijk: in elk huwelijk kan het niet alleen maar hosanna zijn. Er zijn echt wel wat dingen gebeurd. En dat het allemaal geen leuke dingen zijn, dat gebeurt in elk huwelijk. Het is gewoon een heel grote teleurstelling voor mij", zegt Van Vuuren.

Voor haar gevoel staat ze er 'echt behoorlijk alleen voor'. Het huwelijk tussen Kuijt en Kate heeft invloed op de kinderen. "Want hij heeft zijn kinderen nu gewoon zes maanden niet gezien. Mijn kinderen zijn daar dusdanig van slag van geweest en ze hebben het nooit… ze kunnen dingen niet accepteren. En er zijn gewoon bepaalde dingen in hun leven gebeurd, waarin niet echt rekening met hen wordt gehouden en waar ze niet op nummer één staan", aldus Van Vuuren.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
Feyenoord
16:30
Willem II
zo
18/08
PEC Zwolle
14:30
Feyenoord
zo
25/08
Sparta Rotterdam
14:30
Feyenoord
zo
1/09
Feyenoord
14:30
Ajax
za
14/09
FC Groningen
18:45
Feyenoord
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
9 Go Ahead Eagles 0 0 0
10 Heracles Almelo 0 0 0
Bekijk de hele stand