ESPN elftal van het jaar: "Daarin is hij de onbetwiste leider"

David Hancko en Santiago Gimenez gaan een luchtduel aan
David Hancko en Santiago Gimenez gaan een luchtduel aan Foto: © Pro Shots

Lutsharel Geertruida en David Hancko staan in het elftal van het jaar van ESPN. Het duo van Feyenoord gooide dit seizoen hoge ogen.

"De van zelfgroei bezeten Dávid Hancko wist na het kampioensjaar nog een stap voorwaarts te zetten in zijn ontwikkeling. Waar centrale verdedigers zelden als ster van hun ploeg te boek staan, is er een valide argument te maken dat Hancko de grote uitblinker is van dit Feyenoord", opent Sam Planting bij ESPN.

"Aan beide kanten van de bal is de Slowaak de onbetwiste leider in Rotterdam. Defensief heeft hij de vereiste snelheid en durf om met grote ruimtes in zijn rug te spelen, terwijl er in aanvallend opzicht geen enkele speler in de Eredivisie vaker aan de bal kwam dan hij", vervolgt hij. 

"Waar de rechtsback van de Rotterdammers afgelopen zomer een toptransfer naar RB Leipzig op het laatste moment zag afketsen, was er in het vertoonde spel van Lutsharel Geertruida geen enkel spoor van teleurstelling zichtbaar", weet Planing. "De vice-captain van Feyenoord mag zich opmaken voor deelname aan het EK, na wederom een ijzersterk seizoen."

Slot had een sleutelrol weggelegd voor Geertruida. "Doordat Geertruida de positionele intelligentie en technische vaardigheid bezit die we van oudsher associëren met middenvelders, kan hij in de spelopbouw van de Rotterdammers aan de ‘binnenkant’ meedraaien. Door rechtsachter Geertruida zich in centrale posities tijdelijk bij het middenveld te laten voegen, kan de ploeg van Slot telkens weer overtalsituaties creëren in de as van het veld."

Lees meer:
0 reacties