"Er zitten in de raadzaal mensen die een hekel aan Feyenoord hebben"

Feyenoord logo
Feyenoord logo Foto: © Pro Shots

Ellen Verkoelen, fractievoorzitter en raadslid in de gemeente Rotterdam voor de partij JOU (voorheen 50Plus), denkt dat er mensen in de raadszaal zitten die een hekel hebben aan Feyenoord. Dat vertelt ze in gesprek met Dagblad010.

De gemeente Rotterdam betaalt aan Feyenoord een krappe 12 miljoen euro en in ruil daarvoor stopt De Kuip met het organiseren en geven van concerten. De deal is beklonken zonder dat Feyenoord daarbij betrokken was. “Er zitten in de raadzaal mensen die echt een hekel aan Feyenoord hebben”, brist Verkoelen.

Hierdoor kan de gemeente huizen gaan bouwen in de omgeving van het stadion, terwijl ze bij De Kuip juist de grote schulden, als gevolg van de gestrande nieuwbouwplannen, zijn ontstaan, voor een deel aflossen. Het bedrag is dan ook precies genoeg om de woekerlening bij Goldman Sachs af te lossen en het stadion overeind te houden.

Het besluit binnen de gemeente valt niet goed bij het raadslid van JOU. “Het stadsbestuur passeert hiermee de betaald voetbaltak, die in tegenstelling tot de N.V. Stadion de zaken wel ten goede heeft gekeerd. Die 40 miljoen die de gemeente jaren geleden als lokmiddel in het stadion wilde steken, blijkt met een gedegen voetbalbeleid de waarde van slechts twee contractspelers te zijn.”

Ook denkt ze dat de gemeente er rancuneus is naar de Rotterdamse club. Nadat de Raad van State had geoordeeld dat het plan van Feyenoord City een onhaalbaar plan was, trok algemeen directeur de stekker uit dat project. Bij de gemeente zou dat niet in goede aarde zijn gevallen. “Ze weigeren dan ook om zaken te doen met de betaald voetbaltak die De Kuip wil kopen”, aldus Verkoelen.

Lees meer:
0 reacties