"Er is niets leuker dan 50.000 man in de Kuip chagrijnig krijgen"

Feyenoord won zondag met speels gemak van PEC Zwolle. De Rotterdammers hadden geen kind aan de ploeg uit Overijssel die niet de intentie wekten om te komen voor punten.

Jan van Staa ergerde zich aan de tegenstander van Feyenoord. "Dan ben je veilig, dan ga je er toch vol op, man! Er is toch niets leuker dan 50.000 man in die Kuip licht chagrijnig te krijgen. Namli was er niet, Lam was er niet, maar moet je dan een bal een paar meter overschieten zoals Velanas. Heb je Van de Water gezien met die voorzet? Je wordt gewoon uitgelachen."

Van Staa denkt er ook het zijne van: "Je moet daar, dat zal Van Polen ook vinden, je moet heel dicht bij elkaar blijven en die ballen het stadion uitknallen. Het kwaliteitsverschil is enorm en op een gegeven moment hou je het niet meer tegen. Ze zijn klaar. Vorige week tegen Heracles heb je het verschil gezien, los van het feit dat Feyenoord twee klassen beter is. Maar spelen in die Kuip, die Slot zat er ook en John de Wolf werd toegezongen. En Sipke Hulshoff ook, allemaal waren ze buiten die dug-out. Hier ging het om en jij bent kanonnenvoer", doelend op PEC Zwolle. "Ik denk dat Johny Jansen ook blij was dat die wedstrijd afgelopen was. Je voelt je eigen steeds kleiner worden daar. Maar dit is één volksfeest daar in Rotterdam, laten we eerlijk zijn."

Van Wissing valt ook iets op: "Zwolle heeft Ueda weer een beetje tot leven gewekt, vervolgens mist ie nog wel een strafschop. Schenkelaar, de enige die echt wat deed, pakte een geweldige bal van de lijn. En Gimenez valt in en heeft ineens weer kleur op de wangen. Dankzij die haspelaars van Zwolle. Maar je hoeft toch geen spelers neer te halen in de 16 meter. Wat is dat voor een achterlijk gedoe? Het is niet zo dat het op een hoog tempo ging. Daarom geef ik er ook geen cent voor tegen FC Twente op die laatste speeldag", besluit Van Wissing. 

Lees meer:
0 reacties