Eljero Elia looft oud-teamgenoot: "Ik werd geil van zijn spel"

Eljero Elia namens ESPN
Eljero Elia namens ESPN Foto: © Orange Pictures

Eljero Elia had als kleine jongen al grote bewondering voor Robin van Persie. Later zouden de twee ook nog met elkaar samenspelen in het Nederlands elftal, waar Elia diep onder de indruk raakte van zijn collega-international, die net als hij ook voor Feyenoord heeft gespeeld.

"Robin is Robin hè", begint Elia bij Tussen de Palen van Ziggo Sport. "Van Persie kende ik natuurlijk al als jonge voetballer. Ik zag hem spelen in de A1 bij Feyenoord en toen wist ik al: hij is anders dan zijn leeftijdsgenoten. Zijn trap, zijn aanname, hij was goed met zowel zijn linker- als rechterbeen en had kap- en schijnbewegingen. Robin was echt anders dan de rest."

Van Persie wekte speciale gevoelens op bij Elia. "Als ik samen met hem speelde in het Nederlands elftal en hij nam een bal aan... Ik mag het niet zo zeggen, maar ik werd gewoon geil. Zo mooi was het als Robin een bal aannam."

"Ik heb niet heel vaak in wedstrijden met hem samengespeeld, maar tijdens trainingen van het Nederlands elftal was het gewoon genieten als Robin de bal kreeg. Alleen de manier al hoe hij liep... Nu lijk ik echt een fanboy of zo. Ik ben gewoon echt fan van hoe hij was als speler", aldus Elia.

Lees meer:
0 reacties