"Een grote stap voor Van Persie, kijk naar de lichting van 2010"

Robin van Persie
Robin van Persie Foto: © Pro Shots

Het heeft er alle schijn van dat Robin van Persie de nieuwe hoofdtrainer wordt bij SC Heerenveen. Mocht dit zo zijn, dan zal het de eerste klus op het hoogste niveau zijn voor de voormalig Oranje-international. Wat voor trainer kunnen we verwachten?

"Hij wil de talenten niet vermoeien met grootse momenten uit zijn loopbaan, hetgeen verleidelijk is voor iemand met zijn status", schrijft Willem Vissers in de Volkskrant. "Alleen voor de finale van een jeugdtoernooi grijpt hij terug naar de WK-eindstrijd met Oranje in 2010, tegen Spanje. ‘Play the game, not the occasion’. Speel het spel. Het blijft voetbal, laat je niet afleiden door de entourage."

"Hij is een van de gediplomeerden van de laatste cursus Uefa Pro, het hoogste trainersdiploma, en is als zodanig een voorloper van een nieuwe groep coaches", schrijft hij verder. "Van Persie is toe aan de stap. Hoofdtrainer Arne Slot van Feyenoord antwoordde dan ook met nee, toen assistent Marino Pusic vertrok en de vraag luidde of Van Persie een goede vervanger zou zijn. Slot wist dat hij hoofdtrainer wil zijn."

"Hetgeen hoe dan ook een stap is. Neem alleen de lichting van 2010 van het WK in Zuid-Afrika. Giovanni van Bronckhorst had een dramatische start bij Feyenoord, ADO Den Haag ontsloeg Dirk Kuijt, John Heitinga: te licht bevonden door Ajax en Mark van Bommel: ontslagen bij PSV en Wolfsburg. Vandaar ook dat Dick Advocaat bij Veronica Offside sprak van een ‘moedig besluit’ van Van Persie", besluit Vissers.

Lees meer:
0 reacties