Druk staat erop bij Feyenoord tegen SC Heerenveen: "Lastige horde"

Jens Toornstra niet tevreden tijdens de Klassieker
Jens Toornstra niet tevreden tijdens de Klassieker Foto: © Pro Shots

Feyenoord treft woensdagavond SC Heerenveen in Friesland. Voor de Rotterdammers is het duel ontzettend belangrijk om de aansluiting op Ajax en PSV te houden. Mikos Gouka merkt dat de druk er op staat.

"Als je een paar weken geleden had gezegd: ‘ze eindigen 2021 tegen Heerenveen in Friesland had je gezegd: nou en?’ Als na de wedstrijd tegen Maccabi de winterstop was begonnen, dan liep iedereen nu polonaise rondom de Kuip. Maar door het gelijkspel tegen Groningen, de uitschakeling in de beker door FC Twente en de nederlaag tegen Ajax... Dat heeft het gevoel doen kantelen", stelt de Feyenoord-watcher in de AD Voetbalpodcast.

Vorig seizoen verloor Feyenoord met 3-0 in Heerenveen "en wilde Dick Advocaat opstappen. Er was toen een hoop stress en paniek", blikt Gouka terug. "Er werden groepsgesprekken gevoerd en het werd opgelost. Maar een paar weken later speelden ze er voor de beker. Feyenoord stond 1-3 voor. Er was niets aan de hand. Berghuis kreeg rood en Feyenoord verloor met 4-3. Dus Heerenveen is wel een hele lastige horde voor de Rotterdammers."

Volgens Gouka kan de aansluiting op de top verloren worden. "Verliest Feyenoord van Heerenveen, dan kom je weer bij ploegen als AZ en Vitesse. Dat is geen schande, want daar hadden we ze voor het seizoen ingeschat. Maar Feyenoord heeft zelf geroepen dat het de strijd aan wil gaan met Ajax en PSV. Dan moet je blijven winnen."

Dankzij Feyenoordpings krijgen nieuwe spelers een Boosted Odd van 6.00 bij een zege van Feyenoord tegen SC Heerenveen! Schrijf je in bij BetCity.nl en grijp die kans!

Lees meer:
0 reacties