Driessen wijst naar Feyenoord: ''Gewoon een ordinaire bezuiniging''

driessentgOP.jpg
driessentgOP.jpg Foto: © Orange Pictures

Valentijn Driessen merkt dat de voetbalclubs zich niet goed aan de coronaregels houden. De journalist van de Telegraaf heeft geen goed woord over voor de houding van de Nederlandse clubs.

"Voetbalclubs zijn hard bezig de eigen glazen in te gooien", schrijft Driessen in De Telegraaf. "Nog één of twee Eredivisie-weekeinden zoals afgelopen zaterdag en zondag en de 67% bezetting van de tribune-zitplaatsen met corona-toegangsbewijs wordt teruggedraaid. Voetbalclubs vallen te betrappen op nalatigheid en schieten ernstig tekort in het handelen in de geest van de regels."

Volgens Driessen moeten clubs blij zijn dat ze mensen mogen verwelkomen. "Maar vooral waar de harde supporterskern zich ophoudt, staat iedereen hutjemutje, feestvierend, hossend en zuipend. Hoewel zitten is vereist, viel er nauwelijks een stadionspeaker te ontdekken die op gezag van de clubleiding aan de staande fans vroeg om te gaan zitten. Zoals het volgens de regels hoort."

"Geen regel of harde eis, maar een advies van de overheid in deze coronatijd is om ook in de voetbalstadions zoveel mogelijk de anderhalve-meter-maatregel in acht te nemen", vervolgt Driessen. "In een stadion valt een dergelijke spreiding van fans niet volledig te realiseren. Maar er wordt zelfs geen poging gedaan door clubs om rekening te houden met anderhalve meter."

Driessen geeft een voorbeeld. "Bij Feyenoord was spreiding op de tribune in de Europese wedstrijden - tot donderdag - zelfs onmogelijk omdat een zijde van het stadion helemaal was afgesloten. Dit om de fanbeleving zogenaamd een boost te geven."

"In werkelijkheid gewoon een ordinaire bezuiniging: er zijn minder stewards nodig en de horecapunten hoeven daar niet bezet te worden. Iedere euro is er één, maar iedere coronabesmetting ook. In plaats van de grenzen op te zoeken, kunnen profclubs beter hun zegeningen tellen na een seizoen zonder fans", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 5 dec. 2021, 16:45
Eredivisie
Feyenoord -
-
Fortuna Sittard -
zo 12 dec. 2021, 14:30
Eredivisie
FC Groningen -
-
Feyenoord -
zo 19 dec. 2021, 14:30
Eredivisie
Feyenoord -
-
Ajax -
wo 22 dec. 2021, 18:45
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Feyenoord -
za 15 jan. 2022, 20:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
Vitesse -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 15 46 36
2 Feyenoord 14 19 32
3 PSV 14 13 31
4 FC Utrecht 14 13 26
5 SC Cambuur 14 -3 24
Bekijk de hele stand