Driessen verontrust: "Geeft beeld van duel in oorlogsgebied"

Valentijn Driessen is er absoluut niet zeker van dat De Klassieker aanstaande zondag rustig gaat verlopen. Dat schrijft hij in De Telegraaf. Naast het duel tussen Feyenoord en Ajax zal Steven Berghuis voor de eerste keer in het Ajax-shirt staan in De Kuip.

"In dit licht bezien komt het voor veel partijen als een opluchting dat Stadion Feyenoord zondag leeg blijft. Een zorg minder. Op het eerste oog", schrijft Driessen in De Telegraaf. "Dat de politie van Rotterdam niets kwijt wil over de risico’s, strategie en omvang van de politie-inzet bij Feyenoord-Ajax zegt iets over de gevoeligheid. Dat het op de diverse supportersforums en social media angstvallig stil blijft, is allerminst geruststellend. Bij de Rotterdamse politie wordt dit ingeschaald als stilte voor de storm." Driessen vervolgt: "Op de achtergrond wordt zelfs rekening gehouden met een noodverordening rond de Kuip en in de omgeving van het stadion. Uit voorzorg om zo de pleinen en toegangswegen rond het stadion vrij te houden van relschoppers en hooligans. Het is zelfs de vraag of de Ajacieden afreizen met de eigen spelersbus, een neutrale bus of kleine busjes en daarbij zowaar misschien gebruik maken van sluipwegen of andere ingangen dan de hoofdingang."

"Het zou helaas het beeld geven van een wedstrijd in oorlogsgebied, terwijl het nieuwe Feyenoord dit seizoen juist zoveel positiviteit teweeg brengt. Alles moet worden voorkomen om deze ontwikkeling uitgerekend bij de Klassieker te laten overschaduwen door onlusten. Het valt te hopen dat iedereen z’n verstand gebruikt en de afrekening met Ajax en Berghuis over te laten aan de spelers van Feyenoord op het veld. Daar waar het hoort. Voor het Legioen moet er toch niets mooiers zijn dan Ajax te verslaan. Juist met Berghuis in de gelederen", aldus Driessen. Dankzij Feyenoordpings krijgen nieuwe spelers een Boosted Odd van 10.00 bij een zege van Feyenoord in de Klassieker tegen Ajax! Zet 5 euro in en pak maar liefst 45 euro winst! Schrijf je in bij BetCity.nl en grijp die kans !

Lees meer: