Driessen pakt Slot aan: "Niemand hoeft medelijden te hebben"

Valentijn Driessen
Valentijn Driessen Foto: © Orange Pictures

Feyenoord moet Arne Slot niet zomaar laten gaan, meent Valentijn Driessen. In zijn column voor De Telegraaf schrijft hij dat we zeker geen medelijden te hoeven hebben met Slot.

Vorige zomer verlengde Slot namelijk nog zijn contract bij Feyenoord en kreeg daarbij een sterk verbeterd salaris. "Vandaar heeft de leiding van Feyenoord het volste recht, zelfs de plicht naar de club en achterban toe om het onderste uit de kan te halen voor Slot. En eveneens voor alle stafleden die hij wil meenemen naar Liverpool, zoals assistent Sipke Hulshoff, die tevens assistent is van bondscoach Ronald Koeman tijdens EURO 2024. Als de overal bij topclubs genoemde, gepushte en gehypte Roberto De Zerbi van Brighton & Hove Albion met een lege prijzenkast 14 miljoen moet opleveren, waarom zou Feyenoord dan aan tafel gaan voor een openingsbod onder de 15 miljoen euro?"

Driessen concludeert dat het mooi is dat na Erik ten Hag, nu weer een Nederlandse coach naar de Premier League kan. "Maar dat betekent niet dat Feyenoord daarvoor moet bloeden. Sterker, in het belang van het Nederlandse voetbal moet het kapitaalsterke Liverpool over de brug komen om Feyenoord zodanig te compenseren dat de club niet ten onder gaat aan de erfenis van Slot. De geboden 7 miljoen euro plus 2 miljoen euro bonussen is een lachertje en belooft dat een hard onderhandelingsproces zich aandient. Als dat betekent dat Slot voorlopig in de wachtkamer moet plaatsnemen, dan is mauwen niet op zijn plaats. Niemand hoeft medelijden te hebben met de Feyenoord-trainer. Met z’n volle verstand tekende hij een verlengde, sterk verbeterde verbintenis zonder transferclausule."

Lees meer:
0 reacties