Driessen over Feyenoord-Ajax: "Ze houden heel erg hun hart vast"

Valentijn Driessen met een mondkapje
Valentijn Driessen met een mondkapje Foto: © Orange Pictures

Feyenoord neemt het aanstaande zondag in De Kuip op tegen aartsrivaal Ajax. Voetbaljournalist Valentijn Driessen weet dat de Rotterdamse politie alles op alles gaat zetten om ongeregeldheden rond De Klassieker te voorkomen.

"Ze houden heel erg hun hart vast", zegt Driessen tegen De Telegraaf. "De politie zit daar bovenop en die bekijken alle sociale media kanalen. Het is bijna wel zeker dat er iets gaat gebeuren rondom het stadion. Voornamelijk vanwege Feyenoord - Ajax natuurlijk, maar ook vanwege Steven Berghuis."

Driessen vervolgt: "Dat zien ze toch als clubverraad. Op sociale media is er het nodige langskomen. Het is wel iets afgenomen sinds Berghuis aangifte heeft gedaan. Rond deze wedstrijd hangt dat als een donderwolk boven De Kuip." Driessen vindt het jammer dat De Klassieker zonder fans gespeeld wordt. "Je wilt een kolkende Kuip, maar nu die er niet is wil je dat er vooraf geen ellende is. Ook na de wedstrijd geen ellende."

"Ik kan me heel goed voorstellen dat burgemeester Aboutaleb een noodverordening uitroept voor die wedstrijd en dat er niemand geaccepteerd wordt rond het stadion die daar niet thuis hoort. Op het moment dat je dat niet doet, kan je er vergif op innemen dat het voorplein helemaal volstaat met fans. Ik hoor al verhalen dat er ook wordt gekeken naar hoe Ajax naar De Kuip komt", aldus Driessen.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand