Drie Feyenoorders in Elftal van de Week: "Dan wordt hij echt goed"

Orkun Kökcü na een goal tegen NEC
Orkun Kökcü na een goal tegen NEC Foto: © Pro Shots

Feyenoord haakte weer aan bij de Ajax en PSV door te winnen van NEC. Daarbij maakten drie spelers indruk op oud-international Peter Hoekstra.

"Owen Wijndal speelde bij AZ met twee vingers in de neus, maar Tyrell Malacia van Feyenoord verdiende het deze week meer", doelt hij op een plek in het Elftal van de Week. "Hij is altijd super gedreven, stak er heel veel energie in en tegen hem is het altijd moeilijk voetballen. Voor wie ik zou kiezen voor Oranje? Malacia is meer de vechter waar de energie van afstraalt, Wijndal wat rustiger en meer gecontroleerd."

Op het middenveld kiest de oud-voetballer voor twee Feyenoorders. "Fredrik Aursnes raakt gewoon bijna geen bal kwijt. Hij heeft tweebenigheid in zijn passing, speelt alles vooruit, geeft diepteballen achter de verdediging van de tegenstander… Hij was erg goed tegen NEC", aldus Hoekstra, die ook Orkun Kökçü zag uitblinken. Hij scoorde twee keer tijdens de 1-4 zege.

"Hij was erg goed in zijn passen en weer doorbewegen bijvoorbeeld. Hij was comfortabel aan de bal, speelde alles vooruit en speelde zijn medespelers ook altijd op het goede been in. Met zijn penalty en schot van afstand had hij ook nog een groot rendement met twee goals. Heeft hij de discipline om dit elke dag op te brengen, dan wordt hij écht goed", besluit de oud-international in De Telegraaf.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 34 79 83
2 PSV 34 44 81
3 Feyenoord 34 42 71
4 FC Twente 34 18 68
5 AZ 34 20 61
Bekijk de hele stand