Drenthe herinnert: "Werd op handen en voeten gedragen bij Feyenoord"

Royston Drenthe
Royston Drenthe Foto: © Pro Shots

Royston Drenthe vertrok op jonge leeftijd al naar Real Madrid. Waar de Rotterdam bij Feyenoord nog in een warm bad lag, merkte hij al gauw dat dat in Spanje heel anders was.

Bij Real Madrid kreeg Drenthe te maken met échte druk. "Ik had wel druk ervaren in Feyenoord 1, maar dat was heel anders. Ik werd daar op handen en voeten gedragen als echt Rotterdams jongetje", legt hij uit in Voetbal International. "Ik kon vijftig fouten maken, maar ze wisten dat ik 100% gaf in de wedstrijd. Ze hielpen me door de wedstrijd heen.

Het publiek in Spanje was echter een stuk minder vergevingsgezind. "Bij Madrid kreeg ik te maken met het tegenovergestelde, waar het publiek zich tegen me keerde", herinnert hij. "Als ik teveel foute passen gaf, probeerden ze me zo wakker maken. Alleen was dat niet met 'Drenthe kom op', maar met boe roepen. Dat heeft me echt geraakt. De wedstrijden daarna spookt dat in je hoofd.

Lees meer:
0 reacties